Bakmaskin

Bakmaskinen har firat nya triumfer sedan den blev hipp igen för några år sedan. Nej, en bakmaskin bakar inga kakor, bullar eller andra godsaker åt dig utan används endast för brödbak, men eftersom bakrecept.com inte bara handlar om söta bakverk tänkte vi ändå titta närmare på denna maskin.

Så fungerar en bakmaskin

En bakmaskin är en mycket smidig maskin som både blandar ihop ingredienserna och gräddar brödet åt dig. Bakmaskinen kräver inte speciella bakrecept utan du kan använda dig av dina vanliga gamla bakrecept om du inte vill testa något nytt. Du kan baka fullkornsbröd, vitt bröd och sött smaksatt bröd. Bakmaskinen har nämligen flera program som anpassar sig efter det bakrecept du använder.

Så gör du

  1. Släng ner ingredienserna i bakmaskinen men se till att inte tillföra jäst och vatten samtidigt, och inte förrän precis innan du ska starta bakmaskinen, annars börjar jästen verka förtidigt. Använd helst torrjäst.
  2. Välj rätt program och starta maskinen. Nu sätter den igång att blanda ihop ingredienserna och börjar sedan grädda brödet.
  3. Efter några timmar är ditt bröd färdigt och det är bara att plocka ut det ur maskinen och njuta.

Vi på bakrecepten.com tycker att bakmaskinen är en bekväm maskin som man kan använda sig av de gånger då man är lite lat, men vi föredrar annars att baka bröd efter bakrecept manuellt. Det är mycket roligare och det är då man känner sig som en riktig bagare.